HTML

Kerékpárral Törökországba...

Ez a blog egy régóta érlelődő elképzelés, tervezés eredménye. Eredetileg nem volt ennyire nagy méretűre tervezve: útvonal hossza alsó hangon is ~4000 km, plusz Szegedtől számítva az európai retúr ~2200 km-re (azért lesz benne némi vonatozás is: Szófia-Várna már biztos!), de valamiért így alakult. Ha bármilyen okból (vízum, pénz, műszaki stb.) abba kell hagyni, akkor irány haza! Nem akarok értelmetlen módon hős lenni...

Friss topikok

Archívum

008 - Montanától Blagovóig

2013.07.05. 23:28 tothabringa2

Szóval egy Lukoil (orosz többségű) benzinkút mellett sikerült sátrazni ÉNy-Bulgária ezen részén, nem messze Montana városától. Ez nem (!) az USA területén található, hanem az azonos nevű megye székhelye Bulgáriában. Előtte lévő este esett rendesen, és miután egy napraforgóföld mellett sikerült letáborozni, így kaptam én is az égi áldásból. Igaz, előtte meg napokig semmi nem "hullott", így nem sokáig maradt a felszínen a csapadék, mert egyszerűen a föld "elnyelte".

0483.jpg
A képen a kicsi (töltővel együtt 1 kg), zöld (a felső borítója halványzöld) ASUS Eee PC látható némi Kamenitza sör, valamint némi bolgár apró társaságában.

---

0485.jpg
Tehát ez nem az USA, hanem Bulgária! :-)

---

0486.jpg
Épülő ortodox templom, toronyház, visszaszámlálós jelzőlámpa...

---

0487.jpg
...a csirkék szépen sorban sülnek a nyárson. Ha nem is pont ebből az "eresztésből", de megkóstoltam. Ismételten megállapítottam, hogy a bolgárok értenek hozzá! :-)

---

0488.jpg
Összevont világháborús emlékmű: 1912-13, 1915-18 és 1944-45 időszakokból vannak felsorolva a hősök nevei.

---

0489.jpg
A montanai (Bulgária) Jurij Gagarin műszaki gimnázium épülete közel a belvároshoz.

---

0492.jpg
A montanai autóbuszok számára épített és a vasúti pályaudvarral szemben található az "avtogari".

---

0494.jpg
Vasútállomás a peronok felől fényképezve.

---

0496.jpg
"Üvegházban" található egy, a forradalmi időkből származó gőzmozdony előtte egy nyitott vagonon pedig egy ágyú; gondolom, hogy így készítettek egy "korszerű", ám kezdetleges páncélvonatot. :-)

---

0498.jpg
Bolgár pénzek némi pénzügyi helyzetfelmérés okán lettek sorba rakva.

---

0500.jpg
Blagovo település nem messze Montanától. Itt romlott el az idő (de nagyon), így kénytelen voltam behúzódni valahova...

---

0503.jpg
... a település központi "főutcája", talán a képből nem annyira látszik, de meredek, és esőben csúszik!
Miután az idő végképp elromlott, nem is tudtam volna merre menni, így a bolt melletti - házias konyhával is rendelkező - kocsmában húztam meg magam.
Néhány sör után még jobban "rákezdett" az égi áldás, minden úszott az utcán, legalább így kevesebb szemét maradt itt-ott. Közben megérkeztek a törzsvendégek, meg az egyéb hírek is: az utat lezárták. Valahol arrébb - az eső miatt - földomlás volt, így ha akartam volna (na, de ki az a hülye aki ebben az ítéletidőben tovább indul?) se tudom volna haladni...

---

0508.jpg
Helyette összehaverkodtam a tulaj fiával, aki később felajánlotta, hogy aludjak náluk és még - mindenféle kérés nélkül (!) - meg is vendégeltek. A fényképen csak kb. fele látszik az adagnak, de a hozzáadott apró, de annál csípősebb paprikával együtt nagyon finom volt. Soha rosszabbat! :-)
Mondjuk másnap reggelre eltakarították a továbbutazást gátló földhalmokat, az eső is elállt (a tócsák néhol igen mélyek voltak a kátyúk miatt!), így semmi akadály nem volt az indulásnak, de erről a következő részben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothabringa2.blog.hu/api/trackback/id/tr445460932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása